Salg, service og reiseliv

Ønsker du å gå på et spennende og framtidsrettet utdanningsprogram med mange jobbmuligheter? Hvis ja, så bør du søke salg, service og reiseliv.

Salg, service og reiseliv er både et praktisk og teoretisk utdanningsprogram som gir deg en allsidig utdanning.

Du vil lære om spennende temaer som:

• Reiseliv - kultur og samhandling
  • Markedsføring og innovasjon
  • Forretningsdrift
  • Sikkerhet

Klikk for stort bilde

Vi legger opp til praktisk læring gjennom å variere metodene våre. Vi bruker bl.a. verkstedet vårt (praksisrom) til å trene på de ulike temaene som kundehåndtering, bygge salgstorg, beregne pris på ulike treningsprodukter, kassahåndtering, kommunikasjon, kjøpsatferd m.m. Det å drive ungdomsbedrift er også en metode vi kan bruke for å gjøre opplæringen praksisnær. Vi deltar i lokale, regionale og nasjonale konkurranser innen salgsfaget (Worldskills). Internasjonalt samarbeid deltar vi også i. Målet vårt er å få godkjent en Erasmus+ (verdens største elev utvekslingsprogram - drevet av EU) søknad slik at vi kan jobbe med skoleutveksling med flere skoler i Europa f.o.m høsten 2020.

På vg2 kan du velge mellom følgende programområder:

Vg2

Lærefag

Salg og reiseliv

• Salgsfaget
  • Reiselivsfaget

Service og sikkerhet

• Sikkerhetsfaget
  • Førstelinje-tjenester

Praksis:

Alle som går SSR har praksis 1 dag pr. uke gjennom hele skoleåret. Vi har opparbeidet oss et godt samarbeid med det lokale og regionale næringslivet. Alle hos oss får praksisplass i ulike bedrifter, og statistikken viser at de som fullfører og består også får lærlingeplass. Vi drar på flere bedriftsbesøk i løpet av et skoleår og flere bedrifter kommer også på besøk til oss.

"Det er meget god tilgang til lærlingplasser og et bredt spekter av yrker". Etter videregående har både Wilhelm Furuholt (17) og Even Ekeheien (17) tenkt å ta påbygg, for å få generell studiekompetanse.

"Planen videre er å skaffe seg en jobb som salgsmedarbeider", forteller Furuholt. Han har planer om å ta en bachelor i salg, og muligens en master på høyskole.

Det tas inn inntil 20 elever på vg1 salg, service og reiseliv, og det skal også tas inn inntil 20 elever pr. klasse på vg2.

Vi håper å se deg på salg, service og reiseliv til høsten!!!  Velkommen til et utdanningsprogram som fører fram til en framtidsrettet yrkeskompetanse der du kan velge om du vil gå ut i arbeid eller studere videre.

For mer informasjon kontakt fagleder Christin Arnesen eller rådgiver Inger Ingberg.

Klikk for stort bilde Trine Sirnes

Christin Arnesen