Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign

Trives du med å skape, være kreativ, jobbe praktisk og visuelt? Da er dette riktig retning for deg!
 
Som en del av fagfornyelsen har regjering delt tidligere Design & Håndverk inn i to retninger; Design, håndverk og produktutvikling, og Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign, slik at man som elev lettere skal kunne gå i dybden på sitt valgte yrke. 

Vi på Mysen videregående skole tilbyr per i dag Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign (FBIE), et yrkesfaglig løp som retter seg mot følgende 6 yrker;

  • Frisør
  • Blomsterdekoratør
  • Interiørkonsulent
  • Utstillingsdesigner
  • Profileringsdesigner
  • Maskør- og parykkmaker

Felles for disse 6 retningene er blant annet arbeidet med estetisk og visuell utforming, designprosess og idéutvikling, stil og trender. I tillegg vil du få innføring i ulike teknikker og materialer, kommunikasjon og kundeveiledning, og entreprenørskap. 

Våre to viktigste verktøy er vårt hode og våre hender. Gjennom tanke og handling utvikler vi ideer og omdanner dem til praksis. I en designprosess arbeider vi med inspirasjon og idé, skisser og utprøving, kommunikasjon og kundebehandling, produksjon og presentasjon. Design handler om utforming, det å gi form til noe 2Dimensjonalt eller 3Dimensjonalt. Alt vi skaper gir rom for at betrakter kan sanse og oppleve det som presenteres gjennom syn (visuelt) og berøring (taktilt). Der frisøren former det ytre, vil interiørkonsulenten forme det indre for å nevne to eksempler. Det handler om å se, og å bli sett. Vi trenger et våkent blikk for omgivelsene og evne til nytenkning for å skille oss ut i mengden. Vi vil veilede deg som elev til å kunne se, tenke, skape og tilpasse som en designer.

Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign har fellesfag (fag som er felles for alle på YF), programfag (fag for ditt utdanningsprogram) og yrkesfaglig fordypning (YFF) der den siste skal gi deg mulighet til å fordype deg i ditt valgte yrke. 

Mysen videregående skole tilbyr per i dag VG2 Frisør, VG2 Interiør og Utstillingsdesign (inneholder også Profileringsdesign) og VG3 Interiør, i tillegg kan du få studiekompetanse gjennom å ta VG3 påbygg etter endt yrkesutdanning (vg3 i skole eller læretid). 

Yrkesmuligheter;

Frisørsalonger, blomsterforretninger/blomsterverksted, reklame-, design-, og mediebyråer, interiørbutikker, kjøkken-, baderom-, og møbelkjeder, teater og opera, evenement byrå,  for å nevne noen. I tillegg vil man kunne arbeide i et større team der målet er fotostyling av bolig eller stil/mote for salg gjennom eksempelvis magasiner. Man kan studere videre innen flere av yrkesretningene på høyskoler, universitet og fagskoler (enkelte skoler krever studiekompetanse). 

Kontakt

Inger Ingberg
E-post
Telefon 69 84 61 42
Mobil 479 75 762