Til elever og foresatte- info om opptak til ny NRK satsning

Vi eier ingen SKAM. "F-ordet" inntar Mysen.

F-ordet - Klikk for stort bilde

Ulrikke Falch er tilbake på NRK med serien "F-ordet". Nedenfor finner du informasjon om foto-opptak, samtykker og tillatelser.

Du kan følge Ulrikke på SnapChat.

Nyheten oppdateres.

Kjære elever og foreldre ved Mysen vgs

Innspillingen av dokumentarserien «F-ordet» med Ulrikke Falch som programleder, laget av NRK P3, skal bli spilt inn på Mysen VGS i perioden august – oktober 2018.

TILLATELSER FRA ELEVER

Vi håper så mange som mulig vil være med på innspillingen av serien. De elevene som deltar i intervjuer, vil bli bedt om å fylle ut samtykkeskjema slik at NRK får tillatelse til å bruke materialet for visning på tv og nett.

Ulrikke kommer til å kommunisere med alle elever via blant annet Snapchat med kontoen "f-ordet". Svarer du til Ulrikke på Snapchat anser vi det som tillatelse til å bruke det du har sendt.

Alle elever må regne med at dere kan dukke opp i bakgrunnen på tv-opptak gjort i fellesområder og klasserom, uten at vi innhenter egen tillatelse for det. Dersom du har gode grunner til ikke å bli gjenkjent, ber vi deg ta kontakt med oss snarest, slik at vi kan ta hensyn til dette under produksjonen.

TILLATELSE FRA FORELDRE

Vi kommer ikke til å innhente samtykke fra foresatte, da elevene er over 15 år og har juridisk samtykkekompetanse. Vi oppfordrer likevel dere foreldre til å snakke med elevene, eventuelt ta kontakt med oss snarest , dersom dere har grunner til at eleven ikke kan medvirke i denne produksjonen.

OM DOKUMENTARSERIEN OG P3

I P3 bygger vi opp under NRKs oppdrag om å styrke og utvikle demokratiet, og samle og engasjere Norge med ungt innhold. Vi skal bringe unge nærmere hverandre, ved å ta ungdom på alvor.

Derfor lager vi dokumentarserien «F-ordet». Det vi har lyst til å utforske med skolens elever er om det fortsatt fins holdninger i samfunnet vårt som gjør at vi egentlig ikke kan kalle oss helt likestilte? Ulrikke har selv opplevd å bli forskjellsbehandlet og tror det gjelder mange andre også – men er det virkelig sånn? Vi vil at Ulrikke gjennom diskusjoner med elever på skolen, og ved å følge livene og høre historiene deres, kan oppdage hvordan hverdagen til dagens ungdom faktisk er.

Om det står så ille til med holdningene våre som Ulrikke er redd for, det gjenstår å se. Og om hun til slutt vil (og bør?) lykkes med sin store drøm - å få alle til å kalle seg feminister, det kan vi i hvert fall ikke svare på. Vår utfordring til Mysens videregående skoles elever er at dere uansett utfordrer Ulrikke litt på det hun tenker og tror, og at dere tør å være åpne og ærlige med oss – uansett hvilke meninger, eller tanker dere har.

Serien vil bli publisert på NRK i perioden oktober til desember 2018. Mer info blir gitt elevene i løpet av innspillingsperioden. Om noen har spørsmål i forbindelse med vår innspilling, kontakt vår produksjonsleder på følgende mail: sunniva.bardsnes@nrk.no

Vi gleder oss veldig til å bli kjent med dere! Sees!

«F-ordet»-redaksjonen i NRK P3

Hva-er-det-Ulrikke-Falch-gjør-på-Mysen-egentlig - Klikk for stort bilde