God stemning under NRK's "Norge nå" sending på Mysen vgs

Elever og ansatte møtte opp i atriet og laget en god og stemningsfull ramme for sendingen fra Mysen.  NRK teamet trivdes på skolen og fortalte at de følte seg godt tatt i mot og ivaretatt.

Som første fylke i landet har Østfold tatt psykisk helse inn som tema på alle sine videregående skoler.

TV-skjerm - Klikk for stort bilde

Østfold fylkeskommune har tatt livsmestring inn på timeplanen på lik linje med matte og engelsk, og mange av lærerne i fylket kurses nå i temaet. Neste skoleår skal elevene i VG1 få undervisningen.

- Vi vet at mange unge mennesker opplever hverdagen som svært krevende. Vi håper undervisning i livsmestring og forebyggende psykisk helse kan bidra til at alle elevene våre får det bedre i hverdagen. Det er viktig at vi ser hele mennesket. Fysisk og psykisk helse henger tett sammen, sier leder Elin Tvete av fylkeskommunens opplæringskomite.

Rektor Brynjard Rønningen ved Mysen vgs forteller at han synes det er positivt at NRK har fattet interesse for hvordan elevrådet ved Mysen vgs engasjerer seg i temaet psykisk helse.

- Veldig hyggelig å se at elever og ansatte støttet opp om NRK sendingen fra skolen. Nå gleder vi oss til å følge prosjektet "Ikke helt A4" og Elevrådet de neste tre ukene, avslutter Rønningen. Det blir spennende å se hva elevene klarer å få til, så skal vi selvsagt støtte dem så godt vi kan underveis.