Fokusnyhet

Informasjonsmøte om videregående skole

Det nærmer seg nå at 10.trinns elever skal søke opptak til videregående opplæring. I den anledning ønsker Askim og Mysen videregående skoler å informere om utdanningstilbudet som skolene har, og inviterer til møter på begge skolene.

Bakgrunn og hensikt med møtet:

Vi ønsker å sørge for en smidig og forutsigbar overgang fra grunnskole til videregående skole. Derfor inviterer vi elever og foresatte på 10.trinn til møte på skolene. Vi ønsker å presentere skolene som helhet samtidig som dere kan bli litt kjent med ulike utdanningsprogram.

På Mysen vgs. tilbyr vi disse utdanningsprogrammene: Studiespesialiserende, Helse og oppvekstfag, Teknikk - og industriell produksjon, Bygg og anleggsteknikk, Salg, service og reiseliv, Frisør, - blomster- og interiørdesign,  IKT og medieproduksjon og Restaurant- og matfag.

På Askim vgs. tilbyr vi disse utdanningsprogrammene: Studiespesialiserende, Helse og oppvekstfag, Teknikk - og industriell produksjon, Bygg og anleggsteknikk, Salg, service og reiseliv, Idrettsfag, Elektrofag og Musikk, dans, drama (fordypning i musikk).

På disse informasjonsmøtene vil foresatte og elever få informasjon om hvordan elevene jobber på de ulike utdanningsprogrammene, og det vil bli mulighet for besøk i klasserom og verksteder. Det er av stor interesse for de videregående skolene at både elever og foresatte har tilgang til god informasjon om opplæringstilbudet i videregående skole. Vi anbefaler alle å gjøre seg kjent med de ulike utdanningsprogrammenes struktur og innhold på nettsiden vilbli.no.

Sted/

tid

Tirsdag 26. nov. 2019 kl.18

Informasjon om alle utdanningsprogram til elever og foresatte fra

Torsdag 28. nov. 2019 kl.18

Informasjon om alle utdanningsprogram til

elever og foresatte fra

Tirsdag 3. des. 2019 kl.18

Informasjon om utdanningsprogrammene til elever og foresatte fra

Askim

vgs.

Askim ungdomsskole,

Steinerskolen i Askim

Kirkelund skole,

Knapstad barne –og ungdomsskole,

Spydeberg ungdomsskole

Elektro, idrettsfag, musikk, dans og drama til elever og foresatte ved Rakkestad, Trøgstad og Eidsberg ungdomsskoler og Marker skoler

Mysen

vgs.

Eidsberg ungdomsskole,

Marker skole

Rakkestad ungdomsskole,

Trøgstad ungdomsskole

Design og håndverk, medier og kommunikasjon, restaurant og matfag til elever og foresatte ved Askim ungdomsskole, Steinerskolen i Askim,

Knapstad barne – og ungdomsskole, Kirkelund skole og Spydeberg ungdomsskole

Møtene legges opp på følgende måte:

Tirsdag 26. nov. 2019

Torsdag 28.nov. 2019

Tirsdag 3.des. 2019

Kl. 18.00

Kl. 18. 30

-19.05

Informasjon om valgt utdanningsprogram*

Informasjon om valgt utdanningsprogram

Kl. 19.10

-19.45

Informasjon om valgt utdanningsprogram

Kl. 19.50

-20.25

Informasjon om valgt utdanningsprogram*

*Gjelder Mysen: informasjon om bygg og anleggsteknikk blir gitt på Susebakke, og blir av transporthensyn kun kl. 18.40 og kl. 19.40

Dette må dere gjøre før dere kommer:

Bestem hvilke utdanningsprogram dere ønsker å få mer informasjon om. Logg dere inn på http://ostfold.skoleogarbeidsliv.no  og skriv i kommentarfeltet antall personer som kommer og hvilke 3 utdanningsprogram dere ønsker å besøke. Frist for påmelding er 20.november.

Vi ønsker velkommen til informasjonskveld!

Vennlig hilsen

Janne Ruud Østby                                                                                                     Vigdis Gjerberg

Rektor, Mysen VGS                                                                                                   Rektor, Askim VGS

-----------------------------------------------------------------------------------------------