Råd for å bevare god psykisk helse med nye koronatiltak

Denne uken er det heldigital hjemmeskole, stengte fritidstilbud og også mange stengte butikker i vår region. Dette er for at myndighetene skal ha tid til å spore og isolere den nye mutasjonen av korona som nå er funnet i Nordre Follo. Vintermorgen i Indre Østfold - Klikk for stort bildeVintermorgen i Indre Østfold Janne R Østby/Viken

Vi vet at mange klarer det fint, mens andre overmannes av håpløshet og negative tanker. Kanskje har jula vært lang og tøff og preget av lengsel etter å komme seg ut og gjøre noe sosialt med andre enn de nærmeste.

I siste halvdel av forrige uke fikk vi endelig alle elevene tilbake på skolen, og det var lett å se at det hadde vært et savn for mange. Da føles det ekstra frustrerende å bli stengt ned og de fleste er nå dritt lei hele korona'en.

Hvordan kan du ta vare på deg selv i denne tiden?

• Stå opp om morgenen og gjør som om du skulle gått på skole/jobb.
  • Vær aktiv i timene og send chat-melding til læreren om du ikke er komfortabel med å si noe i en fellestime. Ring en medelev eller læreren din i Teams hvis du trenger hjelp når du jobber med faget.
  • Ta pauser fra PC'en og beveg deg.
  • Vær fysisk aktiv og kom deg ut hver dag om du kan
  • For deg som er eneboer - du kan fortsatt treffe en eller to venner
  • Vær raus med deg selv og andre

Spør venner og familie om de har det bra og hvordan det går. Utfordringa til de som strever er usynlige. Det er ikke så mange som snakker om det. Så det er lett å tro at alt er ok. At alle har venner. At alle sover godt. At alle fikser dette. At alle tenker positive tanker og klarer seg fint. Sånn er det ikke.

Snakk med noen! Trenger du hjelp, så si det høyt til noen. En venn, en foresatt, en kollega, en lærere, en medelev, til skolehelsetjenesten. Fortell hvordan du har det og hva du trenger.

Under finner du kontaktinformasjon til vår elevtjeneste. De er på jobb for deg selv om skolen er stengt.

Elevtjenesten på Mysen vgs

Dette klarer vi, sammen! #vipåmysen