Praktisk rundt skolestart

Her har vi har samlet noe informasjon som vi tror du vil trenge når du starter på Mysen vgs. Hvis det blir store endringer i situasjonen vedrørende korona, vil det komme egen artikkel om det. Klikk for stort bilde

Når skal jeg møte på skolen?

Grunnet koronasituasjonen må de ulike klassetrinnene/elevgruppene være på skolen på forskjellige ukedager i starten av skoleåret. De øvrige dagene vil de få digital hjemmeundervisning, slik som før sommeren.

Skolestart for Mysen vgs høsten 2020 (PDF, 265 kB)

Hvor skal jeg møte første skoledag?

Pga. koronasituasjonen samles vi utenfor skolen etter utdanningsprogram. Deretter fordeles dere på klasser og går inn på klasserommet der du får en fast plass. På kartet ser du områdene utdanningsprogrammene skal samles første skoledag. Det vil stå mange voksne ute om morgenen som kan vise deg veien. Det kommer til å gå fint.

Oppmøtested for utdanningsprogram første skoledag (PDF, 185 kB)

Hvor kan jeg oppholde meg i friminutt og fritimer?

Så lenge vi har "gult eller rødt trafikklys" deles uteområdene opp slik at elever fra ulike utdanningsprogram ikke blandes.

Fordeling av utearealet framover (PDF, 143 kB)

Kantine

Kantina er dessverre stengt de første skoleukene grunnet koronatiltak, så sørg for å ha med deg en sunn og mettende matpakke.

PC og lærebøker

Du får låne PC og alle lærebøkene du trenger i undervisningen på skolen. Utlån vil skje klassevis i løpet av de første dagene og etter oppsatt tidsskjema.

Viken fylkeskommune har felles utlånsreglement for lån av lærebøker og signert utlånsavtale må leveres før du kan låne. Det er elever over 18 år eller foresatte som kan signere.

Skolesekk

Nytt av året er at elevene ikke lenger får låne skolesekk av skolen, så husk å ta med sekk å frakte lærebøker og skole-PC i.

Lås til skap

Det er skap på skolen til elevene, men du må selv sørge for lås. Skolens forsikring dekker ikke tap av lærebøker og PC.

Skoleskyss

Alle som bor mer enn 6 km fra skolen kan søke om gratis skoleskyss. Du søker om skoleskyss på MinSkyss

Elevtjenesten

Har du behov for noen å snakke med?

Skolens rådgivere, skolehelsetjenesten og NAV-veileder er her for deg. Grunnet smitteverntiltakene er det best om du tar kontakt pr telefon eller epost nå i starten av skoleåret.

Fotografering og skolebevis

Så snart det er mulig i henhold til smitteverntiltakene blir det fotografering av elevene. Bildet brukes til skolebevis, profilbilde på Office360 og skolens administrative systemer. Du får skolebeviset etter noen få uker, og det bruker du blant annet til å vise at du er elev på Mysen vgs, på biblioteket og for å logge deg på printeren.

Foreldremøter

I mange år har vi hatt foreldremøte for foresatte til våre nye Vg1-elever første skoleuke. Dagens smittesituasjonen tillater ikke et slikt møte. Vi kommer tilbake til når vi kan gjennomføre dette foreldremøtet.

Skolestartfestival

Det blir ingen skolestartfestival i 2020, men vi skal bli godt kjent på andre måter!